Gevuld eitje
met een kick

Voorgerecht

20 min. + 1 uur wachttijd

20 stuks

Ingrediënten

  • 10 eieren (maat L)

Vulling:

  • 50 ml ongezoete slagroom
  • 20 ml gembersiroop
  • 1 tl vadouvan (specerijenmix)
  • 50 g mayonaise
  • 50-75 ml Schrobbelèr
  • 1 el krulpeterselie
  • versgemalen peper
  • zout

Aan de slag

Breng in een pan water aan de kook en laat de eieren er met een lepel voorzichtig in glijden. Kook de eieren in 8 minuten hard en laat direct schrikken onder koud stromend water.

Pel de eieren voorzichtig en snijd met een dun mes in de lengte doormidden. Haal er de eidooiers uit en prak deze met een vork. Voeg hier de Schrobbelèr aan toe en roer tot het een glad geheel is.

Spoel, indien nodig, de halve eiwitten af zodat ze helemaal schoon zijn en er geen restjes van de eidooier meer op zitten. Dep goed droog met een stukje keukenpapier en leg op een schaal.

Klop met behulp van een handmixer de slagroom met de gembersiroop en de vadouvan stijf. Meng er met een spatel de mayonaise, de helft van de peterselie en de geprakte eidooiers doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de massa in een spuitzak met een gekarteld mondje. Plaats in de koelkast en laat ongeveer een uurtje opstijven. Spuit mooie rozetten van de crème in de eiwitten. Bestrooi voor het serveren met de overgebleven fijngesneden peterselie.

Dit en nog veel meer
recepten met Schrobbelèr in
Het Schrobbelèr Kookboek

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van leuke acties!