Cookies zijn kleine bestanden die met pagina’s van deze website worden meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer worden opgeslagen. Er zijn verschillende soorten cookies die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Voor het plaatsen van cookies is soms wel en soms geen toestemming nodig.
Schrobbelèr plaatst functionele cookies, om de website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.
Geef hieronder uw toestemming voor het plaatsen van cookies door social medianetwerken toe, deze netwerken kunnen u volgen en uw internetgedrag gebruiken voor andere doeleinden die wel persoonsgegevens verwerken.
Als u meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, de gegevens die daarmee verzameld worden en over uw rechten op dit punt, lees dan ons cookie statement en privacy policy om meer te leren over onze cookies.
Crème brûlée met Schrobbèler
Ingrediënten
4 personen
– 50 g amandelschaafsel
– 65 g fijne tafelsuiker
– 70 ml Schrobbelèr
– 4 eierdooiers
– 1 zakje vanillesuiker
– 400 ml slagroom
Bereiding
Bereidingstijd: 30 minuten
Afkoeltijd: 3 uur
– Verwarm de oven voor op 150 °C.
– Leg het amandelschaafsel in een laagje op een bakplaat.
– Verdeel er 15 g suiker over en besprenkel alles met 2 theelepels Schrobbeler.
– Laat 10 tot 15 minuten goudbruin kleuren in de oven.
– Haal de plaat hierna uit de oven en laat deze afkoelen.
– Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
– Breng de room in een steelpannetje tegen de kook aan.
– Meng in een kom de eigelen met de vanillesuiker en Schrobbelèr.
– Meng enkele eetlepels van de hete room bij de dooiers, laat wennen aan elkaars temperatuur.
– Giet er vervolgens langzaam de overige room bij.
– Meng nogmaals goed door met een garde en zeef het mengsel.
– Verdeel het over 4 vuurvaste ovenschaaltjes (ramekins).
– Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal gevult met heet water, het water moet tot de helft van de ramekins komen.
– Bak de crème brûlée in 20 tot 25 minuten af in de oven en laat volledig afkoelen.
– Verdeel de amandelen erover.
– Ten minste 3 uur koud weg zetten in de koelkast.
– Kort voor serveren bestrooi de crème brûlée met kristalsuiker, die je voorzichtig met een gasbrandertje brandt.
Extra tip:
Serveer er een glaasje Schrobbelèr bij.