Crème brûlée
met Schrobbelèr

Ingrediënten

Gebakken amandelen:

  • 50 g amandelschaafsel
  • 15 g fijne tafelsuiker

Vanillemengsel:

  • 400 ml slagroom
  • 4 eidooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml Schrobbelèr

Om te garneren:

  • 60 g fijne kristalsuiker

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Strooi het amandelschaafsel op een bakplaat en bestrooi met 15 gram suiker. Besprenkel lichtjes met Schrobbelèr. Schuif in de oven en bak in ongeveer 10-15 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen.

Verhoog de oventemperatuur naar 180 °C.

Verwarm de slagroom in een steelpan tot het bij na kookt.

Klop ondertussen de eidooiers los met de vanillesuiker en de rest van de Schrobbelèr. Voeg er een beetje van de hete room aan toe, meng zeer goed door en voeg er dan al roerende de rest van de hete room bij . Roer zeer goed door en zeef het vocht.

Verdeel over vier vuurvaste schaaltjes en plaats in een grote ovenschaal. Schenk er water langs tot de schaaltjes tot de helft onder staan. Plaats in de voorverwarmde oven en gaar ongeveer 20-25 minuten.

Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Bestrooi met de gebakken amandelen en laat nog 3 uur opstijven in de koelkast.

Bestrooi net voor het serveren met een dun laagje suiker en brand voorzichtig af met een kleine gasbrander.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van leuke acties!