Tiramisu
met Schrobbelèr

Ingrediënten

Mascarpone:

  • 4 eieren
  • 50 g kristalsuiker
  • 500 g mascarpone
  • 1 el advocaat
  • 200 ml Schrobbelèr

Lange vingers:

  • 150 ml sterke espresso
  • 200 g lange vingers

Opmaak:

  • cacaopoeder

Aan de slag

Scheid de eieren en doe de dooiers en het wit in twee aparte kommen.

Klop de eidooiers met 40 gram kristalsuiker met behulp van een handmixer tot een romige massa. Mix er voorzichtig de mascarpone doorheen en voeg de advocaat en 2 borrelglaasje Schrobbelèr toe. Meng goed door.

Klop het eiwit met de rest van de suiker met een handmixer tot een stevig schuim. Spatel voorzichtig door de mascarponemassa.

Smeer een laagje van de massa op de bodem van een schaal. Gebruik ongeveer een derde.

Meng de espresso met de rest van de Schrobbelèr en schenk in een diep bord. Doop er enkele seconden de lange vingers in en leg de helft als een mooie laag op de mascarpone. Smeer er een nieuwe laag mascarponemassa op en dek weer af met de gedoopte koekjes. Eindig met een laagje mascarponemassa.

Plaats in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven. Bestrooi net voor het serveren met een dun laagje cacaopoeder.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van leuke acties!