Schrobbelèr maakt gebruik van cookies

Cookies zijn kleine bestanden die met pagina’s van deze website worden meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer worden opgeslagen. Er zijn verschillende soorten cookies die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Voor het plaatsen van cookies is soms wel en soms geen toestemming nodig.

Schrobbelèr plaatst functionele cookies, om de website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.

Geef hieronder uw toestemming voor het plaatsen van cookies door social medianetwerken toe, deze netwerken kunnen u volgen en uw internetgedrag gebruiken voor andere doeleinden die wel persoonsgegevens verwerken.

Als u meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, de gegevens die daarmee verzameld worden en over uw rechten op dit punt, lees dan ons cookie statement en privacy policy om meer te leren over onze cookies.

Tiramisu met Schrobbelèr

Ingrediënten

  • – 1 vol koffiekopje Espresso koffie
  • – 4 borrels Schrobbelèr
  • – 500 gram mascarpone
  • – 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • – 200 gram suiker
  • – Een snufje zout
  • – 1 pak lange vingers
  • – 50 gram cacaopoeder
  • – Frambozen
  • – Een halve citroen om te ontvetten

Bereiding

Begin met het zetten van een dubbele espresso en laat deze afkoelen.
Start daarna met het scheiden van de eidooier van het eiwit. Klop eerst het eiwit in een vetvrije kom (RVS of glas*) circa 1 a 2 minuten met een mixer stijf. Voeg daarna beetje bij beetje de suiker toe en terwijl je de mixer op redelijke snelheid laat doordraaien. Wanneer je letterlijk de kom op zijn kop kan houden dan is je eiwit goed. Let op als je te lang doorklopt wordt deze waterig en dat wil je niet.
Zet de opgeklopte eiwit opzij.

Nu ga je ook het eigeel opkloppen tot deze mooi luchtig is, voeg ondertussen een snufje zout toe. Op lage stand mix je de mascarpone en 2 borrels Schrobbelèr erdoor. Als alles goed gemengd is zet je de mixer uit. Proef het mascarpone mengsel en voeg eventueel nog wat extra Schrobbelèr toe voor de smaak. Let op dat je mengsel niet te vochtig wordt.
Spatel nu het eiwit door het mascarponemengsel heen.

Pak een mooie vierkante of langwerpige glazen schaal. Voeg aan de afgekoelde espresso 2 borrels Schrobbelèr en doop de lange vingers kort in het koffiemengsel. Bedek de bodem van de schaal met de in de koffie gedoopte lange vingers, smeer daarna een mooie laag van het mascarpone-eimengsel eroverheen. Sprenkel over het mascarponemengsel nog wat van het koffiemengsel, en leg dan een nieuwe laag van de in de koffie gedoopte lange vingers over het mascarponemengsel. Smeer weer een mooie laag van het mascarponemengsel over de lange vingers. Maak je tiramisu af met de cacaopoeder door middel van een fijn zeefje eroverheen te strooien.

Zet in de koelkast om wat op te stijven en na een paar uur kun je het ‘aansnijden’. Serveer lekker met wat verse frambozen.



* je kom maak je vetvrij door er met een halve citroen het oppervlak ‘schoon te maken’ door er met de vruchtvlees kant overheen te wrijven.

Smakelijk!