Schrobbelèr maakt gebruik van cookies

Cookies zijn kleine bestanden die met pagina’s van deze website worden meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer worden opgeslagen. Er zijn verschillende soorten cookies die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Voor het plaatsen van cookies is soms wel en soms geen toestemming nodig.

Schrobbelèr plaatst functionele cookies, om de website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.

Geef hieronder uw toestemming voor het plaatsen van cookies door social medianetwerken toe, deze netwerken kunnen u volgen en uw internetgedrag gebruiken voor andere doeleinden die wel persoonsgegevens verwerken.

Als u meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, de gegevens die daarmee verzameld worden en over uw rechten op dit punt, lees dan ons cookie statement en privacy policy om meer te leren over onze cookies.

Witte/donkere Chocolade mousse met Schrobbelèr

Ingrediënten

Ingrediënt Hoeveelheid witte mousse Hoeveelheid donkere mousse
Eigeel 55 gram 55 gram
Suiker 65 gram 90 gram
Water 75 ml 75 ml
Gelatine 7 gram 7 gram
Chocolade 190 gram witte chocolade 190 gram extra dark donkere chocolade (75% cacao)
Slagroom 150 ml 350 ml
Slagroom 150 ml 350 ml
Schrobbelèr 150/175 ml 225/250 ml

Bereiding

Start met het weken van de gelatineblaadjes in koud water. Ga dan verder met het opkloppen van de 350 ml slagroom met een mixer tot dit een lekker lobbige substantie heeft. Zet deze dan weg in de koelkast. Ondertussen mag een steelpannetje met de rest van de slagroom op laag vuur op het fornuis worden gezet. Zorg dat de slagroom niet aan de kook raakt! Voeg de chocolade in blokjes toe en roer door tot de chocolade volledig is gesmolten en gemengd met de slagroom. Dit noemen we een garnache. Je mag het vuur dan uitzetten.

In een ander steelpannetje ga je nu het water + suiker + 3/4e van de Schrobbelèr aan de kook brengen totdat alle suiker is opgelost. Zet het vuur dan uit. Start dan met het opkloppen van het eigeel tot deze mooi luchtig is. Laat de mixer op halve snelheid draaien en voeg langzaam beetje voor beetje het suikerwater toe aan je eigeel. Let op, als je dit te snel doet garen de eieren te snel en krijg je stukjes, dat wil je niet!. Je zult merken dat substantie in volume groter wordt. Als je alles toe hebt gevoegd, voeg je ook de geweekte gelatineblaadjes toe (wel eerst even uitknijpen!). Zet daarna de mixer op lage snelheid en klop je de substantie nog even door tot deze lauw/koud is.

Spatel nu de garnache door het eigeelmengsel. Spatel vervolgend de opgeklopte slagroom er doorheen. Wanneer alles goed is gemengd kun je nog de rest van Schrobbelèr toevoegen naar smaak. Spatel dit er wel goed door heen. Dek daarna de mousse af, of vul een spuitzak met de mousse, en zet in de koelkast. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast voordat je het serveert!

Smakelijk!