Witte/donkere chocolademousse
met Schrobbelèr

Ingrediënten

Donkere chocolademousse:

  • 7 g bladgelatine
  • 500 ml slagroom
  • 190 g pure chocolade (75%)
  • 75 ml water
  • 90 g kristalsuiker
  • 250 ml Schrobbelèr
  • 55 g eidooier

Witte chocolademousse:

  • 7 g bladgelatine
  • 500 ml slagroom
  • 190 g witte chocolade
  • 75 ml water
  • 65 g kristalsuiker
  • 175 ml Schrobbelèr
  • 55 g eidooier

Aan de slag

Beide soorten chocolade worden op dezelfde manier gemaakt. Houd dus voor beiden onderstaande bereidingswijze aan, maar let wel goed op de verschillende verhoudingen.

Week de gelatine in ijskoud water.

Klop 350 milliliter slagroom met behulp van een handmixer stijf en zet tot gebruik in de koelkast. Verwarm de rest van de slagroom in een steelpan tot het bijna kookt. Hak de chocolade in stukjes en voeg beetje bij beetje en al roerende toe aan de hete room. Blijf roeren tot het volledig is opgelost. Neem van het vuur.

Breng in een steelpan het water, suiker en tweede derde van de Schrobbelèr aan de kook en laat pruttelen tot de suiker is opgelost in een suikersiroop.

Klop met een handmixer de eidooiers luchtig en voeg er druppelsgewijs de suikersiroop aan toe. Je zult merken dat het volume toeneemt. Los er de uitgeknepen gelatine in op en klop nog even door tot het lauwwarm of bijna koud is. Spatel er de chocolademassa doorheen en vervolgens de geslagen room. Breng op smaak met de rest van de Schrobbelèr.

Schep de donkere chocolademousse in een spuitzak en de witte chocolademousse in een bak. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Spuit een mooie cirkel van de pure chocolademousse op het bord en leg er een quenelle van de witte chocolademousse bij. Garneer verder naar eigen inzicht.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van leuke acties!