Cookies zijn kleine bestanden die met pagina’s van deze website worden meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer worden opgeslagen. Er zijn verschillende soorten cookies die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Voor het plaatsen van cookies is soms wel en soms geen toestemming nodig.
Schrobbelèr plaatst functionele cookies, om de website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.
Geef hieronder uw toestemming voor het plaatsen van cookies door social medianetwerken toe, deze netwerken kunnen u volgen en uw internetgedrag gebruiken voor andere doeleinden die wel persoonsgegevens verwerken.
Als u meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, de gegevens die daarmee verzameld worden en over uw rechten op dit punt, lees dan ons cookie statement en privacy policy om meer te leren over onze cookies.
Spareribs gemarineerd met Schrobbèler
Hoofdgerecht – 4 personen – 60 minuten
Ingrediënten
– 2 eetlepels ahornsiroop
– 2 eetlepels Ketjap Manis
– 1 eetlepel mosterd Dyon of grove mosterd
– 1 eetlepel ketchup
– 1 mespunt cayennepeper
– Provençaalse kruiden
– 10 cl Schrobbelèr (2 borrels)
– 800 gr spareribs
Hulpmiddelen
– Oven
– Overschaal
– Kwastje
– Bakpapier of siliconenmatje
– Kom
– Garde
– Barbecue
Bereiding
– Verwarm de oven voor op 150°C.
– Maak een marinade van de ahornsiroop, de mosterd, de ketjap manis, de ketchup, cayennepeper, de Provençaalse kruiden en 5 cl Schrobbelèr
– Bestrijk het vlees, aan beide zijden, royaal met de marinade.
Optie 1: Garen indirect op BBQ:
– Als je voor deze garingswijze kiest moet je ook de ribs ontvliezen. Dat wil zeggen dat je het vlies achter op de ribs eraf trekt. Doe dit door met een plat voorwerk (een bot mes of een schone platte schroevendraaier) in het midden onder het vlies te steken. Haal het voorwerp langzaam omhoog en trek het vlies er in een keer af.
– Bestrijk dan het vlees aan beide zijden met de marinade.
– Leg de spareribs op een BBQ waarmee je indirect kunt garen (dus de hittebron zit niet direct onder het vlees).
– Gaar de Spareribs zo’n 120-150 minuten op +/- 120 graden Celcius tot dat het vlees aan de buitenkanten los van de botten komen. (Je kunt het ook checken door de rib ergens te ‘knakken’. Als het vlees dan helemaal van het bot afkomt dan is deze gaar.
Optie 2: Garen in een oven:
– Leg de spareribs in de ovenschaal.(Of op een vel bakpapier of siliconenmatje.)
– Bak de spareribs 40-45 minuten in de voorverwarmde oven op 150 °C. Bestrijk het vlees tijdens het bakken af en toe met extra marinade en Schrobbelèr
Extra tip: Bak de spareribs een dag van te voren en verwarm ze de volgende dag op de barbecue en lak ze dan nog een paar keer met Schrobbelèr