SchrobbelèrOliebollen

Koffietijd

30 min. + 45 min. wachttijd

10 oliebollen

Ingrediënten

Gewelde rozijnen:

  • 75 g rozijnen
  • 100 ml Schrobbelèr
  • ½ handappel

Vulling:

  • 250 ml halfvolle melk
  • ½ zakje gedroogde gist
  • ½ ei
  • 25 g gesmolten roomboter
  • 250 g tarwebloem
  • 2 el kristalsuiker
  • snufje zout

Om te garneren:

  • poedersuiker
  • 150 ml Schrobbelèr

Aan de slag

Doe de rozijnen in een kom en schenk er 100 ml Schrobbelèr overheen. Laat minimaal 15 minuten wellen. Schil de appel, snijd het vruchtvlees in blokjes, voeg toe aan de rozijnen en laat verder weken.

Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en roer er met een garde de gist doorheen. Voeg het ei en de gesmolten roomboter toe.

Voeg de tarwebloem, kristalsuiker en een snufje zout toe en meng tot een glad beslag. Giet de rozijnen met de appel op een zeef en laat iets uitlekken. Spatel gelijkmatig door het beslag.

Dek de kom af met een vochtige doek en zet op een warme plek. Laat ongeveer 45 minuten rijzen tot een mooi gerezen en luchtig beslag is ontstaan.

Verwarm de friteuse met schone olie tot 180 °C. Schep mooie bollen van het beslag met een ijsknijper of gebruik 2 eetlepels en schep voorzichtig in de hete olie. Draai, met behulp van een lepel, om zodra je ziet dat de onderkant mooi bruin is gekleurd. Laat in totaal ongeveer 5 minuten bakken zodat ze gelijkmatig goudbruin zijn geworden.

Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker. Vul pipetjes met Schrobbelèr en steek in de oliebollen. Laat je gasten aan tafel zelf de Schrobbelèr in de oliebol spuiten.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van leuke acties!