Cookies zijn kleine bestanden die met pagina’s van deze website worden meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer worden opgeslagen. Er zijn verschillende soorten cookies die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Voor het plaatsen van cookies is soms wel en soms geen toestemming nodig.
Schrobbelèr plaatst functionele cookies, om de website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.
Geef hieronder uw toestemming voor het plaatsen van cookies door social medianetwerken toe, deze netwerken kunnen u volgen en uw internetgedrag gebruiken voor andere doeleinden die wel persoonsgegevens verwerken.
Als u meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, de gegevens die daarmee verzameld worden en over uw rechten op dit punt, lees dan ons cookie statement en privacy policy om meer te leren over onze cookies.
Peer met Schrobbelèr en karamel
Gepocheerde peer
Ingrediënten
– 4 conference peren
– 6 dl witte wijn
– 110 gr suiker
– 2 steranijs
– 2 kaneelstok
– 1 vanillestokje
– 1 dl Schrobbelèr
– 1 citroen
Hulpmiddelen
– Pan
– Mes
– Bord of deksel
Bereiding
– Schil de peren en halveer ze
– Verwijder het klokhuis
– Breng de witte wijn, suiker, steranijs, kaneelstokje, vanillestokje en merg, Schrobbelèr en citroensap aan de kook
– Voeg de peren toe en laat zachtjes garen
– Leg een bord of deksel op de peren zodat ze net onder het vocht staan
– Pocheer de peertjes tot ze zacht zijn in de kern.
Karamelsaus
Ingrediënten
– 300 gr suiker
– 3 el water
– ¾ dl Schrobbelèr
– ¾ dl room
Hulpmiddelen
Pan
Bereiding
– Doe de suiker en het water in de pan, kook tot de suiker goudbruin gekleurd is.
– Blus het mengsel af met de room en Schrobbelèr
– Verwarm tot de suiker is opgelost, goed roeren, duurt even.