Kippenstoofpot
met Schrobbelèr

Ingrediënten

Marinade:

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kg kippendij en (zonder bot)
  • 3 el olijfolie
  • 4 takjes (citroen)tijm
  • 6 blaadjes salie
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 limoen

Stoof:

  • 2 middelgrote uien
  • 1 winterwortel
  • 1 venkelknol
  • 250 g kastanjechampignons
  • 50 g roomboter
  • 200 ml Schrobbelèr
  • 250 ml kippenbouillon
  • 4 tl maïzena
  • 75 ml kookroom
  • zout
  • versgemalen peper

Aan de slag

Maak de knoflook schoon en hak fijn.

Snij d de kippendij en grof en meng in een kom met 3 eetlepels olijfolie, de geriste tijm, fijngesneden salie, de laurierblaadjes, rasp en sap van de limoen en de knoflook. Laat ongeveer een uur marineren.

Maak de uien schoon en snijd grof. Schil ondertussen de winterwortel en snijd fijn. Maak de venkel schoon en snijd eveneens fijn. Snijd de kastanjechampignons in vieren.

Verwarm de roomboter in een stoofpan en bak de kippendij en er stevig in aan. Neem uit de pan en smoor de uien in dezelfde pan tot ze mooi glazig zijn. Voeg de wortel, de venkel en de champignons toe en bak enkele minuten mee. Voeg de kippendij en weer toe.

Blus alles in de pan af met de Schrobbelèr en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat ongeveer 30 minuten stoven.

zaak de maïzena aan met een beetje water, voeg toe aan de pan en roer goed door. Breng het geheel bij na aan de kook en voeg de kookroom toe. Laat zachtjes stoven tot het geheel goed is gebonden. Je ziet dan geen oliedruppels meer op de stoof. Breng, indien nodig, op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van leuke acties!