Schrobbelèr maakt gebruik van cookies

Cookies zijn kleine bestanden die met pagina’s van deze website worden meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer worden opgeslagen. Er zijn verschillende soorten cookies die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Voor het plaatsen van cookies is soms wel en soms geen toestemming nodig.

Schrobbelèr plaatst functionele cookies, om de website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.

Geef hieronder uw toestemming voor het plaatsen van cookies door social medianetwerken toe, deze netwerken kunnen u volgen en uw internetgedrag gebruiken voor andere doeleinden die wel persoonsgegevens verwerken.

Als u meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, de gegevens die daarmee verzameld worden en over uw rechten op dit punt, lees dan ons cookie statement en privacy policy om meer te leren over onze cookies.

Kippenstoofpot met Schrobbelèr

Ingrediënten

  • – 800-1000 gram Kippendijen
  • – 3 tenen knoflook
  • – 2 (middel) grote uien
  • – 1 Winterwortel
  • – 1 knol venkel
  • – Enkele takjes (citroen)tijm
  • – Enkele blaadjes salie
  • – 1 limoenen
  • – 3 blaadjes laurier
  • – Bakje Kastanje champignons
  • – 200 ml Schrobbelèr
  • – 250 ml gevogelte fond
  • – 100 gram roomboter
  • – 50-100 ml room
  • – 4 theelepels maizena

Bereiding

Snipper de uien in redelijk grove stukjes en snijd de knoflooktenen fijn. Marineer de kippendijen met 3 eetlepels olijfolie, de blaadjes tijm, fijngehakte salie, de zeste van de limoen, de knoflook en wat limoensap van een halve limoen.
Verwarm de boter in een grote hapjespan of een (gietijzeren) stoofpan en bak de kippendijen op middelhoog tot hoog vuur aan. Neem de dijen uit de pan en voeg de gesnipperde uien toe. Fruit op laag vuur de uien mooi glazig. Ondertussen snijdt je de wortel en venkel in blokjes van plus minus 0,5 cm en de champignons door vieren. Voeg deze toe in de pan en bak deze nog even 5 à 6 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg de Schrobbelèr en de kippenbouillon toe en stoof het geheel in zo’n 30 minuten gaar. Zet het vuur uit en voeg de room toe en roer goed door. Maak in een beker een papje van de maizena en een klein beetje water en voeg dit ook toe. Verwarm voorzichtig de pan weer op (laat het niet koken!) tot de room goed is gebonden (je ziet geen oliedruppels meer liggen). Zet het vuur uit en serveer op een groot bord!

Tip:
Voor wat extra frisheid laat je de limoenen de eerste 7-8 minuten meestoven. Haal deze er wel tijdig uit, anders krijg je een wrange bittere smaak aan je stoof.

Smakelijk!