Cookies zijn kleine bestanden die met pagina’s van deze website worden meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer worden opgeslagen. Er zijn verschillende soorten cookies die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Voor het plaatsen van cookies is soms wel en soms geen toestemming nodig.
Schrobbelèr plaatst functionele cookies, om de website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.
Geef hieronder uw toestemming voor het plaatsen van cookies door social medianetwerken toe, deze netwerken kunnen u volgen en uw internetgedrag gebruiken voor andere doeleinden die wel persoonsgegevens verwerken.
Als u meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, de gegevens die daarmee verzameld worden en over uw rechten op dit punt, lees dan ons cookie statement en privacy policy om meer te leren over onze cookies.
Kip gemarineerd met Schrobbèler
Hoofdgerecht\Snack – 4 personen – 300 minuten
Ingrediënten
– 750 gram kippendijen in stukken gesneden
– 200 gram dikke plakjes gerookt ontbijtspek blokjes van 2-3 cm
– 3 teentjes knoflook fijngesneden
– 1 sjalotje, heel fijngesneden
– 1 rode peper fijngesneden
– 1/2 eetlepel paprikapoeder(gerookte paprikapoeder is erg lekker)
– 1/2 theelepel chilipoeder
– 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
– 4 eetlepels sweet chilisaus
– 10 cl Schrobbelèr (2 borrels)
– Peper en zout
Bereiding
– Meng alle ingrediënten, met uitzondering van het spek, met de kip en laat minimaal 4 uur intrekken.
– Rijg de kip afwisselend met de spek aan de spies.
– Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 170 graden.
– Niet rechtstreeks op de kolen maar op een plaat of aluminium bakje bakken.
– Ongeveer in 20 minuten gaar bakken. Kern temperatuur moet 70 graden.
Extra tip:
Lak de spies nog een aantal keren met Schrobbelèr