Schrobbelèr maakt gebruik van cookies

Cookies zijn kleine bestanden die met pagina’s van deze website worden meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer worden opgeslagen. Er zijn verschillende soorten cookies die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Voor het plaatsen van cookies is soms wel en soms geen toestemming nodig.

Schrobbelèr plaatst functionele cookies, om de website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.

Geef hieronder uw toestemming voor het plaatsen van cookies door social medianetwerken toe, deze netwerken kunnen u volgen en uw internetgedrag gebruiken voor andere doeleinden die wel persoonsgegevens verwerken.

Als u meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, de gegevens die daarmee verzameld worden en over uw rechten op dit punt, lees dan ons cookie statement en privacy policy om meer te leren over onze cookies.

Gepaneerde schnitzels met Schrobbèlersaus

Hoofdgerecht – 4 personen – 40 minuten
Zelf schnitzels paneren is eenvoudig en leuk om te doen. De jus van Schrobbelèr is verrassend. Je kunt de jus voor vele soorten vlees gebruiken.

Ingrediënten

4 personen

  • – 4 varkensschnitzels, ongepaneerd
  • – 1 citroen
  • – versgemalen zwarte peper en zout
  • – bloem
  • – 2 eieren
  • – paneermeel
  • – boter
  • – olie

Voor de jus

  • – 1 pakje vleesjus
  • – 220 ml water
  • – 0.05 cl Schrobbelèr (1 borrel)
  • – 50 gr boter
  • – 1 ui
  • – 1 el bloem
  • – 2 el koffiemelk

Bereiding

  • – Doe de schnitzels tussen 2 lagen huishoudfolie, sla ze met de onderkant van een pan of deegroller plat tot ongeveer 4 mm dikte.
  • – Pers de citroen , besprenkel de schnitzels aan beide kanten met het sap en kruid met peper en zout. Laat de schnitzels 5 minuten liggen.
  • – neem een bord met ruime hoeveelheid bloem, klop in een diep bord de eieren los, in een derde bord voldoende paneermeel.
  • – Snij de ui in ringen, besprenkel met een beetje Schrobbelèr en laat even liggen.
  • – Haal de schnitzels aan beide kanten door de bloem, door het ei en door het paneermeel, schud het overtollig paneermeel eraf en leg ze op een bord.
  • – Breng de boter op heet vuur aan het smelten, tot het bruin is, voeg de uienringen toe en bak deze ook bruin.
  • – Water, Schrobbelèr, en vleesjus toevoegen en breng al roerend aan de kook.
  • – Wanneer de jus kookt, voeg de bloem en koffiemelk toe, roer goed door met een garde en kook het geheel 1 tot 2 minuten.
  • – Verhit een flinke scheut olie met een klont boter in een grote koekenpan.
  • – Let erop dat de schnitzels tot halverwege in de olie liggen.
  • – Leg, zodra de olie goed heet is de schnitzels in de pan en bak ze in 6 minuten mooi bruin aan beide kanten.
  • – Serveer de schnitzels op voorverwarmde borden, schep de jus erover. Lekker met gekookte of gebakken aardappelen of aardappelpuree en groenten.

Smakelijk!