Koud buiten, of gewoon zin een fantastisch gerecht? Dan is het heerlijk om te genieten van een warme en kruidige klassieker: stoofvlees! Het ouderwetse potje stoofvlees kent een lange, lange traditie. Van oer-Hollandse hachee, Limburgs Zoervleisj tot de Franse Boeuf Bourguignon: iedere plek, ieder land kent haar eigen recept. Maar de basis is overal hetzelfde: rundvlees wat na heel lang sudderen in bouillon, wijn, bier of gewoon water uit elkaar valt en zó mals wordt dat het vlees bijna smelt op je tong. Deze variant is met Schrobbelèr, wat zeker garant staat voor warmte, traditie en kruidige gezelligheid. De zoete tonen van de Schrobbelèr gaan erg goed met de andere ingrediënten.
Onderstaand recept is een basisrecept. Hier valt volop mee te variëren. Heerlijk met zelfgemaakte friet: Frietje Schrobbelèr Stoof.
(voor 4 flinke porties)
Tips: