Friet met Schrobbelèr stoof

Ingrediënten

Stoofvlees:

  • 2 grote uien
  • 5 st. kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kg runderriblappen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 el tarwebloem
  • klontje roomboter
  • 300 ml Schrobbelèr
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • 300 ml water
  • 3 plakjes ontbijtkoek

Om te garneren:

  • gebakken uitjes
  • peterselie

Aan de slag

Maak de uien schoon en snijd doormidden. Steek met behulp van de kruidnagels de laurierblaadjes vast aan een halve ui. Snijd de rest van de ui zeer fijn.

Maak de knoflook schoon en hak fijn.

Snijd de runderriblappen grof en kruid rijkelijk met zout en peper. Bestrooi met de tarwebloem en hussel goed door elkaar.

Warm een ruime stoofpan goed op, voeg een flinke klont roomboter toe en laat kleuren. Voeg het vlees toe en bak rondom mooi bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en laat even meebakken.

Blus de pan af met 200 milliliter Schrobbelèr en voeg de ingeprikte ui toe. Dek de pan af met een deksel en laat 30 minuten zachtjes stoven.

Voeg na 30 minuten het bouillonblokje en het water toe. Verkruimel de ontbijtkoek en voeg toe. Breng het geheel tegen de kook, draai het vuur lager en laat ongeveer 4,5 uur stoven. Houd goed in de gaten of het niet droog komt te staan. Voeg in dat geval een scheutje water toe.

Neem de deksel van de pan en laat het vocht iets inkoken. Verwijder de ingeprikte ui en trek met behulp van twee vorken het vlees los, zodat draden ontstaan.

Voeg de rest van de Schrobbelèr (100 milliliter) toe, laat nog enkele minuten pruttelen en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Serveer de stoof met je eigen versgebakken friet en bestrooi net voor het serveren met gebakken uitjes en fijngesneden peterselie.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van leuke acties!