Schrobbelèr
Glühwein

Ingrediënten

  • 750 ml rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 3 st. steranijs
  • 2 st. kruidnagel
  • 1 schijfje sinaasappel
  • 1 schijfje citroen
  • 150 ml Schrobbelèr

Optioneel:

  • kristalsuiker

Aan de slag

Schenk de rode wij n in een pan en verwarm deze op een laag vuur. Zorg ervoor dat het absoluut niet te heet wordt en zeker niet gaat koken, want dan zal alle alcohol verdampen.

Voeg de specerijen, de sinaasappel en de citroen toe. Schenk er de Schrobbelèr bij en dek af met een deksel. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes trekken. Het mag ook zeker iets langer.

Schenk de glühwein in vuurvaste glazen. Garneer het eventueel met een schijfje sinaasappel en/of een kaneelstokje en steranijs.

Houd je van lekker zoet, voeg dan wat kristalsuiker toe aan de wij n als deze aan het trekken is. Voeg je meer citroen toe, dan zal de glühwein wat zuurder worden. Meer sinaasappel zorgt voor een zoeter eindresultaat. Probeer het ook eens te maken met witte wijn in plaats van rode wijn.

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van leuke acties!