Schrobbelèr maakt gebruik van cookies

Cookies zijn kleine bestanden die met pagina’s van deze website worden meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer worden opgeslagen. Er zijn verschillende soorten cookies die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Voor het plaatsen van cookies is soms wel en soms geen toestemming nodig.

Schrobbelèr plaatst functionele cookies, om de website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.

Geef hieronder uw toestemming voor het plaatsen van cookies door social medianetwerken toe, deze netwerken kunnen u volgen en uw internetgedrag gebruiken voor andere doeleinden die wel persoonsgegevens verwerken.

Als u meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, de gegevens die daarmee verzameld worden en over uw rechten op dit punt, lees dan ons cookie statement en privacy policy om meer te leren over onze cookies.

Schrobbelèr met Glühwein

Ingrediënten

  • – 1 fles zoete witte of rode wijn
  • – 1 kaneelstokje
  • – 3 steranijs
  • – 1 sinaasappelschijf
  • – ½ citroenschijf
  • – 2 kruidnagels
  • – 0,15 cl Schrobbelèr (3 borrels)
  • – Suiker optioneel

Bereiding

  • – Zet de wijn op in een pannetje op een laag vuur, zorg dat de wijn niet aan de kook raakt, want dan verdampt de alcohol
  • – Voeg de kruidnagels, steranijs, sinaasappelschijf, citroenschijf en kaneel en Schrobbelèr toe (hoe meer citroen, hoe zuurder. Hoe meer sinaasappel, hoe zoeter)
  • – Voeg eventueel suiker toe.
  • – Laat het geheel vervolgens met de deksel erop op een laag vuur staan om op smaak te komen. Minstens een kwartier, maar langer is nog beter.

Extra tip:
Gebruik kant en klare Glühwijn en serveer met extra schijf sinaasappel.

Proost!