Zo wordt proosten
op vriendschap nóg leuker!

Schrobbelèr komt met unieke Koningskruik

Koningsdag in Tilburg is elk jaar gezellig, maar Koningsdag in 2017 wordt dit jaar éxtra bijzonder. Koning Willem-Alexander komt namelijk op zijn vijftigste verjaardag met zijn familie naar deze stad! Om dit bijzondere bezoek extra feestelijk te maken heeft Schrobbelèr in samenwerking met het Oranjecomité Tilburg een unieke Schrobbelèr Koningskruik gemaakt. Dit is een éénmalige uitgave van de één liter kruik met zeer beperkte oplage en speciaal gemaakt voor Koningsdag 2017 in Tilburg. Op de kruik staat een speciaal etiket ter herinnering aan deze mooie dag.

 

Kruikenstad

Tilburg heeft een rijke geschiedenis welke verbonden is aan de textielindustrie. Schrobbelèr ontleent haar naam uit dit verleden. De Schrobbelaar was de persoon die de wol ontwarde, voordat het gesponnen kon worden. Ook de kruik deelt in deze geschiedenis: in vroegere tijden droegen textielmedewerkers kruiken mee naar huis, om te vullen met urine. Hiermee werd de wol gezuiverd. Het laat zich raden waar de namen Kruikenstad en Kruikenzeiker vandaan komen.

 

Koning Willem II had een grote voorliefde voor Tilburg en bouwde een nieuw Koninklijk Paleis. Hij was verknocht aan deze stad en verbleef er graag. Gezien de verbondenheid van het koningshuis aan Kruikenstad, kon een speciale Schrobbelèr Koningskruik niet uitblijven!

 

Win kaarten voor de tribune

Wanneer je de Koningskruik koopt maak je ook nog eens kans op vier kaarten voor de tribune langs de route die de Koninklijke familie door Tilburg maakt en een Schrobbelèr oranjepakket voor vier personen om goed uitgedost op de tribune plaats te nemen. Vanaf de tribune ben je gegarandeerd van een mooi uitzicht op het Koninklijk paar.

 

Beperkt verkrijgbaar

De Koningskruiken zijn, zolang de voorraad strekt, vanaf 13 maart 2017 tot en met Koningsdag exclusief bij enkele slijterijen in Tilburg en omgeving verkrijgbaar:

 

Tilburg:

Mitra Besterdplein, Mitra Schouwburgring, Mitra Westermarkt, T-Drinks Heuvelpoort, Henri Bloem Stadhuisplein. Gall & Gall Wagnerplein, Gall & Gall Dalempromenade, Gall & Gall Jan Heijnstraat en Gall & Gall Heyhoefpromenade

 

Berkel Enschot:

Gall & Gall Eikenbosch

 

Hilvarenbeek:

Gall & Gall Gelderstraat, Van Lieverlee Hilverstraat

 

Kaatsheuvel

Mitra Lips Hoofdpoort

 

Drunen

Kools Dranken Grotestraat